De therapie

Volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar

Bewustwording

De therapie bij praktijk Xpansion is in de eerste plaats gericht op bewust-wording en geen verplichting tot verandering. Wel is het belangrijk dat je de wil hebt om te groeien en bereid bent om eerlijk naar jezelf te kijken. Door in de spiegel van jezelf te kijken en jezelf te aanvaarden vanuit mildheid, creëer je ruimte voor jezelf om nieuwe mogelijkheden te gaan ontdekken.

Ervaringsgericht

De therapie is ervaringsgericht. Dat wil zeggen dat je niet over jezelf praat maar vanuit jezelf. Je gaat aan de slag met jezelf zoals je nu bent en wat je nu bezighoudt. Je denken, voelen en doen worden met elkaar in verbinding gebracht zodat je je bewust wordt van hoe je daarin omgaat met de verschillende delen in jezelf. Door jezelf te ervaren en erkenning te geven aan je pijn en moeite en deze door te werken, ontstaat er ruimte om te ontdekken wat je echt wilt en wat je mogelijkheden zijn. Je gaat contact maken met je eigen verlangens en behoeftes, je kracht en wijsheid en ontdekt zo wat je nodig hebt om verder te groeien. Hierdoor zullen je verantwoordelijkheid en zelfstandigheid toenemen. Je leert anders / beter om te gaan met je problemen waardoor je weer levensruimte gaat ervaren en invullen.

Brainspotting voor traumaverwerking

Brainspotting is een uitermate effectieve en diepgaande therapievorm die ik als gecertificeerd therapeut geregeld toepas. Brainspotting richt zich met name op de verwerking van trauma en andere blokkades waarbij ook juist die gebieden in de hersenen worden bereikt, die zich aan ons cognitieve en verbale bewustzijn onttrekken. Het is daardoor niet noodzakelijk om je probleem te kunnen analyseren, begrijpen of te verwoorden. Brainspotting stimuleert en activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam om op een diepgaand niveau van trauma te genezen en steviger en veerkrachtiger te worden.
Brainspotting kan uitstekend samengaan met andere vormen van therapie.
Lees hier meer over wat brainspotting precies inhoudt.

Groeien

De wil om te groeien betekent tegelijk ook loslaten van wat je niet meer nodig hebt, oude patronen die gezond functioneren in de weg staan; dat kan pijn kosten. Het helpt je wel om op een nieuwe manier naar jezelf te kijken; om opnieuw nieuwsgierig te worden naar je mogelijkheden en je verantwoordelijkheden. Uiteindelijk heb je een eigen keuzevrijheid en door die meer te ontdekken zul je je als mens completer gaan voelen.
Je werkt vanuit je eigen proces met je eigen verantwoordelijkheid en keuzevrijheid.

Als therapeut volg ik jouw proces, sluit hierop aan, laat je contact maken met jezelf, help je bij het ontdekken, ervaren, aanvaarden en kiezen. In mijn benadering staan gelijkwaardigheid, respect en jouw autonomie als mens voor mij op de voorgrond.

Relatiegesprekken / Relatietherapie

We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid. Juist in onze liefdesrelaties kunnen we daardoor juist ook veel pijn en afwijzing ervaren.
In de gesprekken bij Praktijk Xpansion gaan we op zoek naar de destructieve patronen die jullie hierin ontwikkeld hebben en de onderliggende emoties en behoeftes naar boven halen.
Samen gaan we op zoek naar nieuwe momenten en vormen om zo weer veiligheid en verbondenheid te creëren.

In de therapie verwerk ik als relatietherapeut de richtlijnen van de EFT: Emotionally Focused couple Therapy.

Therapievormen

Ik maak gebruik van technieken en interventies uit verschillende therapievormen, zoals:

  • Integratieve therapie
  • Brainspotting (traumaverwerking)
  • Emotionally Focused Therapy
  • Hypnotherapie
  • Gestalttherapie
  • Lichaamswerk
  • Transactionele analyse

Praktijk Xpansion
De Meent 5
8061 BT  Hasselt
06 - 294 11 479

Geef jezelf de ruimte!